Nieuws


Ena van Bockel - donderdag 30 november 2023

Vanaf 1 december is er werk te zien van Ena van Bockel. Momenteel hangen er 4 zeer kleurrijke werken die ze met inkt op zijde heeft gemaakt. Als je ze wil zien kom dan langs en drink gezellig een bakje koffie mee. Tot snel.

Lees het hele bericht >
Jesse Kruijthof - dinsdag 3 oktober 2023

Sinds een paar dagen hangt er werk van Jesse in de galerie. Er is een persbericht de deur uit gegaan om bekendheid te geven aan de expositie. We zijn heel benieuwd wat de reacties van het publiek zullen zijn op zijn werk.

Lees het hele bericht >
Juni - donderdag 29 juni 2023

Het is inmiddels anderhalve week geleden dat we de expositieweek hadden. Het was zeker een succes volle week. Het was gezellig druk. En samen met de kunstenaars een onvergetelijke week. Jullie allemaal ontzettend bedankt, het was super!!!!!

Lees het hele bericht >
Expositie - zondag 11 juni 2023

Goedemorgen, snel even een berichtje. Het was gisteren super warm weer op de eerste dag. Hebben niet veel bezoekers gehad, maar het was een hele gezellige dag.

Lees het hele bericht >
verbouwing - maandag 6 maart 2023

Het is dan zo ver. De grootste rommel is weer op geruimd en de inrichting is bijna klaar. Afgelopen maanden is er hard gewerkt om de binnenruimte van de galerie te verbouwen zodat er meer ruimte komt om kunstwerken te exposeren. Er is beduidend meer vloerruimte en ook enkele meters wand ruimte bij gekomen. Nu hangt er veel werk van Mario Janssen, maar binnenkort komt er werk bij van Els Mulder. Ook komt er nog groot beeldhouwwerk bij maar dat wordt later bekend gemaakt. De galerie is weer open dus kom gezellig langs voor en bakje koffie of thee. Groet Mirjam

Lees het hele bericht >
Workshop September - vrijdag 14 oktober 2022

De workshop intuïtief beeldhouwen van september was een groot succes. De cursisten hebben het super gedaan en het was heel gezellig. Om privacy redenen is er geen fotoalbum map aangemaakt. Er zijn wel fotos gemaakt, maar er is voor gekozen deze dus niet te plaatsen.

Lees het hele bericht >
Workshop September - maandag 26 september 2022

De workshop is afgelopen weekend weer een succes geweest. Het was niet zo druk bezocht als gedacht door ziekte en andere redenen van afmelding. maar des ondanks was het een super gezellig weekend weer. We hebben zowel binnen als buiten kunnen werken. Het weer was ondanks de berichten heel fijn. Er zijn weer hele mooie beelden ontstaan. Die nog niet volledig af zijn, maaar dit binnenkort wel zullen zijn.Ook zijn enkele cursisten vaan de workshop in augustus hun voort gangen in de ontwikkelinng van hun beeld komen laten zien en dat zag er fantastisch uit. Ze hadden thuis de werkzaamhedenn met succes hervat. Petje af. De volgende workshop zal hoogstwaarschijnlijk in april volgend jaar plaats vinden, hier over tegen die tijd meer.

Lees het hele bericht >
workshop September - maandag 12 september 2022

Hallo allemaal,
Er zijn nog een aantal plaatsen voor de workshop intuïtief werken in steen op 23/24/25 september. Ze geven geweldig weer af dus is het super gezellig als er nog meer mensen komen. Er is buiten ruimte genoeg. Tot dan!!!!!

Lees het hele bericht >
workshop augustus - maandag 29 augustus 2022

De workshop is inmiddels al weer 2 weken geleden. Het was voor de cursisten als ook voor ons, de organisatie een super gezellig weekend. Het was een succes. Iedereen heeft het ondanks de hitte naar zijn zin gehad. Bekijk de foto's in het foto album maar die spreken voor zichzelf. In september is er weer een workshop beeldhouwen in steen op 23, 24 en 25 september, dus wil je mee doen stuur een emailtje. Tot dan


Lees het hele bericht >
Wokshops - zaterdag 23 juli 2022

In augustus vind de eertse workshop plaats begeleid door collega kunstenaar Annemiek. Wij zijn druk bezig met de organisatie. Gister is er een stuk gepubliceerd in de wereldregio en er zijn al 1000 flyer her en der neer gelegd. We hebben ook al een aantal aanmeldingen.Nu nog wachten of er nog extraaa bij komen. Spannend hoor.

Lees het hele bericht >
KunstweekBeschouwing - vrijdag 1 juli 2022

De Open Tuin Expositie is een super succes geworden. Het was natuurlijk super weer en vele mensen hadden of te wel de folders of het kranten artikel gelezen en kwam langs. De reizende dichters hadden op zondag nog een gezellige groep luisteraars om hun gedichten aan voor telezen. Kortom het was een hele leuke week. In de fotogallery staan foto's en op de home pagina een 3-tal filmpjes. Mijn dank is groot namens alle kunstenaars.

Lees het hele bericht >
Zomer expositie - donderdag 12 mei 2022

Het is prachtig weer en ik ben druk bezig met de tuin en de galerie in te richten voor de expositie. Ook heb ik heel veel flyers gedrukt en posters voor de zomer expositie van 11 t/m 19 juni. Graag vraag ik iedereen die tijd en zin heeft om een stapel flyers voor mij neer te leggen waar jij denkt dat veel mensen ze zullen zien. Een stapel kun je ophalen bij de galerie. Bij voorbaat dank.

Lees het hele bericht >
Februari - maandag 21 februari 2022

De eerste zware stormen zijn achter de rug. Gelukkig heeft mijn schutting de stormen door staan. Nu is de periode aan gebroken om te gaan zaaien. Het eerste zaad zit al in de grond, namelijk de doperwten en de tuinbonen. Het is een extreem zachte winter geweest dus veel planten en bomen zijn al in voorjaars stemming. Vanaf nu zal er steeds meer in de tuin op komen. Eind van de maand maart zullen ook de beelden weer een plekje in de tuin krijgen en begin april zal de galerie weer vaker open zijn. Ook lijkt het dit jaar wel te gaan lukken met de expositie in juni. We hebben er helemaal veel zin in.

Lees het hele bericht >
Tuin aanleg - donderdag 2 december 2021

Momenteel is het heel slecht weer, hierdoor loopt het werk in de tuinen wat vertraging op helaas. Dat betekend dat er voor de galerie nog steeds veel "rommel" staat. Ik ben nog steeds bezig met de opbouw van een insect vriendelijke muur. Vorige week heb ik in de zij tuin een wadi aangelegd en de regenpijp van de riolering afgesloten. Deze is afgelopen zaterdag dus ook maximaal gebruikt. Er is ruim 60 mm regen gevallen waardoor mijn wadi tuin is veranderd in een giga zwembad. Gelukkig was gister het water pijl al zover gezakt dat ik mijn beide appelboompjes kon planten. De aanwinst zijn een rode boskoop appel en een jonagold en beiden voorzien van 3 jarige enten van de maretak. Het zal wel nog enkele jaren duren voordat deze geknipt kunnen worden. En volgende week kunnen we in Scharendijke de bomen op halen die we hebben gekregen via "plan Boom", dus kunnen we verder met de aanplant.

Lees het hele bericht >
Najaar/Winter - maandag 4 oktober 2021

Ja, het is weer herfst. Dat betekend dat ik niet meer elke dag de deur open staat. Ik zal niet meer elke dag de vlaggen buiten hangen van de galerie, maar dat betekend niet dat ik niet aanwezig ben. Woensdag t/m zaterdag middagen ben ik in mijn atelier of tuin aan het werk, dus je bent altijd welkom ook al hangen de vlaggen niet buiten. Geef anders vooraf een telefoontje. Verder ga ik in deze periode verder met de aanleg vaan de tuin en boomgaard. Het is nu de beste periode om te gaan aanplanten dus naast de galerie komt een boomgaard met fruit en waarschijnlijk ook nog borders met kruiden en groenten. Alles zoveel mogelijk volgens de permacultuur principes. Ook in het atelier ga ik druk aan slag als het niet al te koud wordt met een serie nieuwe beelden. Ik heb daar weer heel veel ideeën voor en ook super veel zin in. Jullie zien vanzelf de resultaten wel verschijnen in de galerie en in de tuin. Ik hoop jullie deze winter ook regelmatig te mogen verwelkomen.

Lees het hele bericht >