3 Daagse Workshop Intuïtief Beeldhouwen

 

Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen

 

In augustus 2022 is bij Kunstatelier Gina de eerste 3 daagse workshop intuïtief beeldhouwen gegeven door beeldend kunstenaar Annemiek Laros. Om een indruk te krijgen hoe het is geweest kijk dan in het Fotoalbum In 3 dagen cursus lukt het altijd om tot een bijzonder eind resultaat te komen en we sluiten daarom ook af met een mini expositie. 

Even voorstellen: Mijn naam is Annemiek Laros. Ik woon in Arnhem en kom als gast docent de workshop intuïtief beeldhouwen verzorgen bij Kunstatelier Gina. Ik ben een enthousiaste vormgeefster in steen. Maakt niet uit welke steen. Net als mensen hebben stenen een karakter. Tijdens workshops geniet ik er ook telkens weer van als ik zie wat mensen kunnen halen uit een steen. Hoe twee karakters samen gaan er iets moois uit voort komt.

 Tijdens de workshop Intuïtief Beeldhouwen gaan we werken in marmer, albast of speksteen. Laat jezelf verrassen door je eigen creativiteit en ga de uitdaging met jezelf aan. Het begint al als je je eigen steen uitzoekt. Welke pak je, welke spreekt jou het meeste aan? Is het de kleur, de vorm of iets anders? Ook al heb je nooit in steen gewerkt of überhaupt iets creatiefs gedaan. Het maakt niet uit. Mijn ervaring is dat er altijd iets moois uitkomt. In drie dagen gezellig in een groep leren kijken, werken met gereedschap en het ontdekken van de steen. Wat voor materiaal is het eigenlijk en wat ligt er in verborgen. Misschien leer je ook iets over jezelf en ontdek je iets nieuws over je zelf. Belangrijk is dat je "het denken” thuis laat en je laat leiden door de mogelijkheden die de steen jou aanreikt. Er wordt niet met machines gewerkt. Alles met de hand. De stenen zijn niet al te groot, om ervoor te zorgen dat een ieder naar huis gaat met resultaat. De plek is zeer geschikt om je thuis te voelen en je over te geven aan de beleving en de ervaring. Voor een lunch wordt gezorgd met heel veel zorg, net zoals de kleine pauzes en de afsluiting op zondagmiddag.

  Afbeelding invoegen

 

Data/prijs:

Helaas zijn alle workshops voor dit jaar gecanceld wegens ziekte van Annemiek. 

De 3-daagse zijn van 09.30 uur tot 17.00 en kosten €  280,-. Dit is inclusief gebruik van gereedschap, onbeperkt koffie, thee, fris/water en dagelijks een heerlijke lunch, een feestelijke afsluiting met een hapje en een drankje op de zondag en natuurlijk heel belangrijk de expertise van Annemiek. De stenen worden apart afgerekend dit gaat per kilo prijs. Gewicht ligt tussen de 3 tot 5 kilo.

 Tevens is er ook de optie om tijdens deze 3-daagse om jezelf op te geven voor maar 1 dag, voor als je geen drie dagen kan. Dan krijg je de keuze uit een aantal kleinere spekstenen en maakt het mogelijk om tot een eind resultaat te komen in 1 dag. De kosten daarvoor zijn  €  110,-. Geef wel aan welke dag je voorkeur heeft.

 

Je kunt je aanmelden via email

 info@kunstateliergina.nl 

Vermeld hierbij voor welke datum van de workshop het is en met hoeveel personen. De workshop vindt doorgang bij aanmelding van 3 of meer personen. Er wordt regelmatig een email gestuurd om je op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen.

 De ochtenden beginnen we om 9.30 uur met koffie of thee. Op vrijdagochtend is er eerst de kennismaking met elkaar en een steen uitzoeken waarin je zou willen werken. De lessen beginnen elke dag om 10.00 uur. Dan is er om 12.30 uur tijd voor de verzorgde lunch en om 16.30 uur is het opruimen en afsluiten. Op zondag stoppen we om 15.30 uur voor een speciale afsluiting met een expositie onder het genot van een hapje en drankje. 
                           We hopen jullie snel te zien in April.

 Warme groet Mirjam en Annemiek